Rama: Dartmoor Two4Player 2008 14" Dartmoor SF 2007 14" Widelec: SR Duro DJD 2008 100mm 130mm, nie wyglądu a skoku
Kierownica: Author A-Gang 670 mm Mostek: Truvativ Hussefelt Gripy: Odyssey Griswald ścięte kołnierze Stery: Accent na maszynkach Accenty na maszynach z kapslem FSA
Siodło: Scott Voltage Sztyca: Zoom okolo 15 cm Alu Jakaś Alu złoty anod, 30 cm. Zacisk: Jakiś shit ze starego XC accent
Korby: Truvativ Isoflow Support: Truvativ Power Spline Zębatka: Truvativ 24t 32t 36t + rockring Truvativ Łańcuch: Dartmoor Vert SRAM PC-830 Shimano SLX ;] Pedały: DeOne Pro CNC
Koło przód: Obręcz: Sunrims Single Track 24" Szprychy: DT Piasta: Ns Roller Simple 2007 Opona: Kenda K-Rad Vee Rubber Stout 2.6 Dętka: Tesco xD Vee Rubber DH
Koło tył: Obręcz: Sunrims Double Track 24" S-Type Szprychy: DT DT Piasta: NS Coaster SS 2007 + Integral 13t Novatec DO 42 SB Opona: Kenda K-Rad Kenda Kiniption Kenda K-Rad (zmiana niedługo na coś w stylu FR) Dętka: Maxxis
Przerzutka tył: Shimano Sora SS Napinacz: Dartmoor Slider Red Kaseta: Sram PG-830 11-28 Manetka: Shimano Alivio Hamulec tył, klamka: Avid BB5 + klamka FR5 + tarcza Avid 160mm Tarcza Accent 160mm(Avid się skończył) Tarcza Accent 203mm
Modyfikacje: Duro zalane nowym olejem. Total Quartz 5W40 Chodzi teraz o wiele lepiej niż na tym seryjnym...Ściągnięta opaska z tłumika z duro. Skrócony komin tyle ile mogłem ^^ Do tego skasowałem luzy ze sterów. Okazało się,że w seryjny dekiel nie dociskał tulejki,teraz mam dekiel własnego pomysłu i wszystko działa tak jak powinno #UP1: Nowe koło tylne, pakiet przerzucajkowy, ścięte kołnierze gripów. #UP2: Nowa rama: Dartmoor SF 2007, napinacz Dartmoor Slider, nowa sztyca oraz stery VP. Przerobione Duro na 130 za pomocą nowego tłumika i skrócenia troszkę negatywów. Do tego znowu nowy olej, skrócony elastomer,nowe dolne śruby na patencie, podkładka pod pozytyw, nowa sprężyna w tłumiku. #UP3: Nowa zębatka z przodu plus rockring i klamka FR5. Do tego naklejki dookoła główki i początki obu rur w stylu anime, do czasu malowania.
Plany: - Amor na Jurka T; - Mostek na zintegrowany do Jurka lub Funn Serial Killa - Opona na tył - Gdy będzie amor to wymiana przedniego koła na kolo z piastą z mocowanie hamulca - Hamulec na przód z tarczą 203 - Tarcza 180/160 na tył gdy będzie hebel z przodu ;]
Waga: ??
Dopiero zaczynam przygodę z FR/DH, dlatego części będę zmieniał stopniowo jak wymieniłem w modyfikacjach lub wtedy kiedy rozwalę. Puki co nie narzekam
Z podziękowaniami dla Maniaca który pomógł mi w bardzo wielu rzeczach, między innymi od niego dostałem tłumik
Ostatnio edytowano 16 lut 2010, o 22:49 przez Taaz_I.R.S., łącznie edytowano 44 razy
Zapomnialem dopisać. Dzięki za przypomnienie. Skok to 100mm. Jak na razie jest dobrze. Niepokoją mnie trochę stery,bo wydaja z siebie dziwne odgłosy już...
Przełożenie...hmm nad tym się bardzo zastanawiam. Bo jest dobre na skate parki,na szybkie najazdy na dirty,czy na małe okrążenia na 4x. Ale jutro się o tym przekonam gdyż startuję w zawodach 4x w Pruszczu
i jak??:) ogolnie ja np jezdze na przełozeniu 16/32 i narzekam tylko na prostce i przy zjazdach bo nie podpedałuje:)
jak Ci sie jezdzi na two4playerze?? bo tak myslalem nad prodigy octane i reszta ale raz ze ciezkie to np octane juz za drogo a progigy wszyscy odradzają... i w koncu mysle nad two6player
4 miejsce w kategorii MTB Junior Ale za rok będzie lepiej,bo to były pierwsze zawody w moim życiu...
Two4Player to dosyć fajna ramka. Za nową z magazynu (2008) dałem niecałe 300 zł w tym wysyłka... Rama jest lekka. Jak z wytrzymałością,jeszcze sam nie wiem,ale będę informował
cobretti2510, kolor jest seryjny. Miał być cały czarny, ale nie dostałem,bo nie bylo na magazynie,więc wysłali taki. Niektórzy mówią,że kolorystyka podobna do argyle'a.