Hmmm myślę że kosa, kastet, gaz to złe rozwiązania...Kiedyś jechałem z kolegą i podchodzi do nas 2 dresików i najpierw "proszą" o szlugi jak im powiedzieliśmy że nie mamy to wyskakują z tekstem no to złazić z rowerów, na początku myśleliśmy że to taki dresiarski żarcik ale potem się zrobiło poważnie na szczęście przejeżdżał wujek mojego kolegi i ten go zwołał żeby na chwile przyszedł i dresy jak zobaczyły że ktoś starszy się zatrzymuje to zrezygnowali z akcji i sobie poszli... i w takich sytuacjach myśle że większość osób nie miała by tyle zimnej krwi by wyjąc gaz czy cokolwiek i kogoś tym potraktować a jeśli już to dresy nie chodzą sami i gdybyś jednego oślepił do drugi by ci zaj*bał i tyle by było z zębów i roweru.
"WTF means Rodzaj ramy: Sztywna a co może być z gumy?"
No to trzeba klamkę przy sobie nosic - wyjmiesz i każdy się obsra. Słyszałem ostatnio o czymś takim jak GPS w rowerze. Małe gówno, trochę kosztuje ale dobra rzecz. Wkłada się gdzieś w rower (sterówka, mufa itp) i kiedy ukradną Ci rower wchodzi się na stronę i po zalogowaniu pokazuje się lokalizacja z dokładnością do 10m
może dobrym rozwiązaniem byłby pistolet gazowy wygląda jak prawdziwy więc większość już by dała sobie spokój jakby go chociaż zobaczyli a jak dalej by coś chciał to strzał w oczy i lota na rowerku...
Możliwe ale tak naprawdę to nie ma żadnego w 100% skutecznego rozwiązania no chyba że przerzucić się na szachy podwodne to ci raczej roweru nie ukradną...
Mr.Black, taką karteczkę można by też było wsadzić do sterówki, albo nawet na obręczach pod dętką nakleić, potem dać normalnie dętkę, oponę, napompować. W rowerze jest w 3 pizdy takich miejsc.