Modyfikacje: Damper po tuningu w Stendec prawy grip ucięty pod obrotową manetkę ucięta sztyca korba bez małej zębatki napinacz bez górnej prowadnicy parę naklejek. zeszlifowane mocowanie pod małą zębatkę zdjęcie rockringu założenie napinacza pomalowane tarcze
WAGA: ~18,6kg
Ostatnio edytowano 3 sie 2010, o 15:03 przez Las3k, łącznie edytowano 22 razy
Tak, centera pasuje do shimano. Napęd składany ciut po kosztach, trochę tak wyszło
Opona trzyma całkiem nieźle /porównując do Conti Diesla, Nokiana Gazza w różnych wersjach, Schwalbe King Jima i Maxxisa BlingBling, ale te ostatnie to już całkiem inna klasa opon/, tylko waży dużo za dużo. Ściera się w tempie Maxxisa 60a.
O kurde !! Mega bike ! Jak pracuje ta rama zadowolony jesteś ? Kurde aż przypominają się czasy jak się oglądało Poradnik rowerzysty górskiego na Extreme Sports Channel
Miałem... jakbym znalazł tą starszą generacje Alivio 2002-2005 z telewizorkami POD kierowanicą, to bym zmienił. Ta nowsza mi już tak nie leży i łatwo zepsuć, a tej starszej miałem tylko klamkomanetki = dupa. Btw. Centera działa lepiej niż się spodziewałem i jestem już bardzo przyzwyczajony.
Tak btw. Widzę,że nie masz prowadnicy w napinaczu. Słyszałem kiedyś,że bez prowadnicy duże prawdopodobieństwo jest,że zleci łańcuch. Jak to w Twoim przypadku?
Taaz_I.R.S., przy normalnej jeździe FR/DH wliczając w to podprowadzanie spada z częstotliwością mniejszą niż 1 raz na godzinę. Będzie pełen napinacz, ale muszę trochę spiłować korbę i naprawić 1 gwint w mocowaniu ISCG... przez zimę się zrobi.
Las3k jakto jeszcze? Ty masz 150cm wzrostu? Nie jezdzilem na kierze <680 od przynajmniej 5 lat (minus sporadycznie biki znajomych po asfalcie). 710 to obecnie minimum, a nie szeroka kiera. 25mm wzniosu tez wysoko. Z checia dalej obstawałbym przy karbonowych kierach ale skoro tylko syntance robi normalne katy to bylo wyboru i sie na alu przenioslem. Szczerze jak nie bawisz sie duzo w manuale i tricki, a chcesz zyskac na stabilnosci i kontroli w zakretach to spróbuj kiedys szersza i nizsza kiere. Najlepsza zmiana w moim biku od czasu kiedy odkrylem miniony i niskie ciśnienie w oponach Zreszta jak czujesz, ze z szersza jest lepiej to pomysl, ze z jeszcze szersza bedzie jeszcze lepiej (a duzym nie trzeba byc bo znam na prawde niskich ludzi na szerokich kierach i nie maja z tym problemu).
spaced, 'jeszcze', bo miałem 4 lata 660mm A wzrostu mam 178, dziś w szkole mierzyli I ciągle manuala mi się lepiej robi jak trzymam dalej od końców, inaczej mnie trochę na boki znosi. Poza tym niedawno sobie tą FSA kupiłem i naprawdę mi leży Jedna z ostatnich rzeczy do zmiany na chwilę obecną. Btw - jest tu gdzieś Twój BC?
Las3k na starym bc był ale inne czesci teraz. Po sezonie zrobie bo nie chce mi sie fot bika robic. Jak manuala masz zamiar na nim robic to rozumiem (bo tutaj wysoka lub waska kiera sie przydaje) ale jakbys chcial stricte dh rower to juz płaski drązek styka. Ja przy wzroscie gdzies miedzy twoim, a 180 jezdze na całkiem płaskiej 760tce i sie jaram.