dewoo lanos ma immobilizer? nie pamitam rocznika w tej chwili, jaki koszt dorobienia takiego kluczyka z tym pierdolcem, albo zaprogramowania zapasowego bo jest?
maciej76, ceny dorabiania zaczynają się od ~250zł, kończą na 500zł... więcej to już zwykle kluczyki zamawiane prosto od producentów, ale ogólnie to jest koszt kluczyka+ programowanie do którego trzeba mieć kod pin immo. (zwykle wpisany gdzieś w papierach), a jeśli nie masz pinu to +koszt odczytania go. Nikt ci dokładnie nie powie bo to zależy od tego czy masz pin, miejsca gdzie dorabiasz i samochodu - musisz gdzieś zapytać o to. Oczywiście zaprogramowanie posiadanego kluczyka to jakieś 150-200zł mniej bo nie trzeba go dorabiać
Jak w podpisie 1.4Bara + 100km NX Silnik D16Y8 wyjściowo 125km na sezon 2010 standardowe 1.7bara czyli około 350-375km + 100km NX + odchudzenie auta o 100kg Plan Poniżej 12s na 400m...
Ostatnio edytowano 6 lut 2010, o 13:45 przez Cropp, łącznie edytowano 2 razy
Driver napisał(a):w trzecim filmiku gosciu niepotrzebnie go piluje na maksymalnych obrotach gdzie auto sie praktycznie nie rozpedza, chodzi mi o pierwsza zmiane biegu
Niestety musiał Inaczej bo go przymuliło na następnym biegu...
kurwa, dziś jakiś idiota chciał mi wmówić że mu na parkingu zarysowałem samochód, mimo że jak tam wjeżdżałem, to jego fury tam jeszcze nie było. I oczywiście zadzwonił po policję, na szczęście policjant był 'po mojej stronie'...ale sprawa i tak trafi dalej, bo musieli spisać protokoły i w ogóle...co za mentalność.
FilipSSS napisał(a):czy moglibyście spełnić moje największe marzenie? Marze o tym żeby być modem BA, chociaż 2 miesiące Proszę
To jest stary wykres jeszcze na Mniejszym doładowaniu :p W tym sezonie ma być około 650km W chwili obecnej nie ma szybszego auta w Warszawie Które jeździ normalnie po drogach i jest tankowane paliwem ze stacji benzynowej,oraz jeździ na drogowych oponach nie Dragowych...
A ten Civic brał się np. z GT-R R35,EVO 700km,RS4 680km,GT-3 itp...Oczywiście ze startu stojącego zaczyna odrabiać straty na 3biegu...Ale za to z lotnego nie było mocnego...
Ameryka Aż Mi się płakać chce taki fajny motor zajechać
Popiel napisał(a):Cropp, ale przy ostatnim starcie z Danielem nie podołał ;D
z tym Danielem, 0-100 4 sekundy na 400 robi niskie 11 moc ok trochę ponad 400 km
EDIT: aaa sory pomyliłem auta! myślałem że to jest czarny coupe 6 gen!
Widzisz jaki świat mały obydwoje to moi znajomi Ten czarny 6gen o którym mówisz Docent też z Firmy ProTurbo w której w pewnym sensie będę robił auto Jego przyśpieszenie to ten licznik pomarańczowy 40-120mil
A z Danielem w tym sezonie to już nikt nie będzie miał szans...Bo z tego co wiem zakuwa w Silnik także na wiosnę + 600km
takie pytanie z innej beczki. kiedys była mowa o wydechu i ogolnie wnioski były takie, że w dieslu wydech nie ma znaczenia, nie robi różnicy, co innego w benzynie. Ostatnio zauważyłem, ze passaty b5 (w golfach chyba to samo) diesel od benzyny różnią się tym, że diesle maja podwójny wydech, dlaczego tak to jest?;) wyjaśni ktoś?
.mateq napisał(a):takie pytanie z innej beczki. kiedys była mowa o wydechu i ogolnie wnioski były takie, że w dieslu wydech nie ma znaczenia, nie robi różnicy, co innego w benzynie. Ostatnio zauważyłem, ze passaty b5 (w golfach chyba to samo) diesel od benzyny różnią się tym, że diesle maja podwójny wydech, dlaczego tak to jest?;) wyjaśni ktoś?
tzn zalezy jaka wersja silnikowa, bo naprzyklad benzynowe w8 ma 4 rurki. Poza tym wyjatkiem, wydaje mi sie ze to kwestia wizualna bez znaczenia, bo sa to tylko koncowki tlumikow. A skoro doszlo do wydechow, chcialbym zaprezentoewac Wam upolowane przeze mnie perełki. Audi, na zdjeciu, to radykalnie zmodyfikowane audi a4 b5. Reszty nie trzeba komentowac.
randy-rockstiff napisał(a):pierdolony bajkopisarz, a do tego imbecyl, matoł, cwel i ciota...ja pierdolę, c-c-combo breaker